Παρουσίαση: Το Μυστήριο των Συμπτώσεων

“Κάθε Αιτία έχει το Αποτέλεσμα της, κάθε Αποτέλεσμα έχει την Αιτία του, όλα συμβαίνουν σύμφωνα με τον Νόμο. «Τυχαίο» είναι μόνο ένα όνομα για έναν Νόμο που δεν γνωρίζουμε, υπάρχουν πολλά επίπεδα αιτιότητας, αλλά τίποτα δεν δραπετεύει από τον Νόμο.”
Κυμβάλειον

– «Το 1937, την ώρα που ο Joseph Figlock περπατούσε αμέριμνος σε ένα δρόμο, ένα μωρό προσγειώθηκε επάνω του, πέφτοντας στο κενό από τον 4ο όροφο ενός κτιρίου.
Μετά από ένα χρόνο, το ίδιο μωρό έπεσε και πάλι από το ίδιο παράθυρο και… προσγειώθηκε και πάλι επάνω στον ίδιο άνθρωπο.»

– «Ο Joseph Matthaus Aigner ήταν ένας αυστριακός ζωγράφος, ο οποίος σε ηλικία μόλις 18 ετών αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δι’ απαγχονισμού. Την απόπειρα αυτοκτονίας διέκοψε ένας μυστηριώδης μοναχός καπουτσίνος.
Τέσσερα χρόνια μετά, ο Joseph προσπάθησε και πάλι να βάλει ένα τέλος στη ζωή του, όμως ο ίδιος μοναχός εμφανίστηκε στο ίδιο σημείο και τον εμπόδισε.
Λόγω της ριζοσπαστικής πολιτικής του δραστηριότητας, η αυστριακή κυβέρνηση τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά και πάλι επέζησε χάρη στον ίδιο μοναχό. Ο Joseph τελικά αυτοκτόνησε όταν ήταν 68 ετών με το προσωπικό του πιστόλι.
Την κηδεία του έκανε ο ίδιος μοναχός.»

Τυχαίο ή Μοιραίο; Πόσες φορές συμβαίνουν γύρω μας «περίεργες» συμπτώσεις, ανεξήγητες ιστορίες που βάζουν τρικλοποδιές στην κοινή λογική! Μήπως υπάρχει κάποια νομοτέλεια πίσω από όλα αυτά τα «τυχαία» γεγονότα; Απαντήσεις από την Αρχαία Σοφία θα μας βοηθήσουν να ρίξουμε φως στο «μυστήριο των συμπτώσεων».

Θέματα:
– Ο Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος
– Κάρμα – Δάρμα
– Μοίρα και Ελεύθερη Βούληση

Εκτύπωση
×