Δυστυχία και Επιτυχία

O ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ
 1. Να χρησιμοποιείς τη λέξη «εγώ», όσο πιο συχνά μπορείς.
 2. Πάντοτε να είσαι εύθικτος στις προσβολές.
 3. Να ζηλεύεις και να φθονείς τους άλλους.
 4. Να σκέφτεσαι μονάχα τον εαυτό σου.
 5. Να μην εμπιστεύεσαι κανέναν.
 6. Να μην ξεχνάς ποτέ μια κριτική που σου έχει γίνει.
 7. Να περιμένεις πάντα αναγνώριση από τους άλλους.
 8. Να θέλεις όλοι να συμφωνούν με τη γνώμη και τις απόψεις σου.
 9. Να δίνεις μεγάλη σημασία σε όσα λένε οι άλλοι για σένα.
 10. Να αναζητάς πάντα λάθη στους άλλους.
 11. Να μην ξεχνάς ποτέ το καλό που πιθανόν έκανες σε κάποιον.
 12. Να δυσαρεστείσαι, αν οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν το καλό που τους έχεις κάνει.
O ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
 1. Κάθισε ήρεμος και σκέψου τι έχει για σένα αξία στη ζωή. Ξεκαθάρισε και αποκρυστάλλωσε τις σκέψεις σου. Σκέψου με την καρδιά σου!
 2. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν και προσπάθησε να ξεχάσεις τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα.
 3. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και οραματίσου τους ρεαλιστικούς στόχους σου, κι ας είναι μακροχρόνιοι.
 4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου σε εβδομαδιαίες εργασίες και γράψε τον προγραμματισμό σου και τις ημερομηνίες εκπλήρωσης των εβδομαδιαίων εργασιών. Δώσε προτεραιότητες.
 5. Τράβα μπρος, προς την εκπλήρωση των στόχων σου… και ξεκίνησε την εφαρμογή του πρώτου στόχου σου τώρα… και όχι αύριο το πρωί. Ν’ αξιολογείς την πορεία εφαρμογής του προγράμματός σου κάθε εβδομάδα.
 6. Ξύπνησε το μικρό γίγαντα με τη σιδερένια θέληση που κρύβεται μέσα σου, ανάπτυξε και συγκέντρωσε καθημερινά σιδερένια αποφασιστικότητα πραγματοποίησης των στόχων σου.
 7. Μην επιτρέψεις σε κανένα εμπόδιο, κριτική ή περιστάσεις να σε κάνουν να παρεκκλίνεις από την πορεία σου. Μην σε νοιάζει για το … «τι θα πει ο κόσμος»… Ο κόσμος, έτσι κι αλλιώς, δεν θα κάνει ποτέ θετικά σχόλια.
 8. Μην εγκαταλείψεις τις προσπάθειες σου ποτέ. Αν σκέφτεσαι ή είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις, μη φοβηθείς. Είναι πολύ φυσιολογικό. Η ανασφάλεια που φέρνει τις προσωρινές υποχωρήσεις είναι «ο απαραίτητος δρόμος» που πρέπει να περάσεις, για να φτάσεις στην επιτυχία. Την επομένη μέρα το πρωί θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. Να ξαναπροσπαθείς και να ξαναπροσπαθείς.
 9. Να αποφεύγεις τους αρνητικούς και γκρινιάρηδες ανθρώπους. Αυτοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους. Δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικοί, είναι και επιζήμιοι.
 10. Να θυμάσαι: Είναι πολύ πιο ωφέλιμο για το πνεύμα και την ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους συνανθρώπους σου, παρά να σχολιάζεις τις αδυναμίες τους. Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν.
 11. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε καθημερινά θετικά ρητά- μηνύματα και επικαλέσου τη βοήθεια αγαπημένων σου προσώπων για την αναπτέρωση του ηθικού σου.
 12. Να θυμάσαι: Καμιά επιτυχία δεν πραγματοποιείται με τις πρώτες προσπάθειες. Μάθε πρώτα να χάνεις, μετά μάθε να επιμένεις σταθερά και μόνιμα στην εκπλήρωση των στόχων σου. Είναι αδύνατο να μην πετύχεις. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι σου εγγυώνται την επιτυχία σου, γιατί πέρασαν από τον ίδιο δρόμο… άντεξαν και πέτυχαν.

 

 

Εκτύπωση

Από το ίδιο Τεύχος

Περισσότερα Άρθρα COPY - PASTE

×