Η Εποχή του Υδροχόου

 

Το πέρασμα από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο αστρολόγους αλλά και κοινωνιολόγους, φιλοσόφους και άλλους σκεπτόμενους ανθρώπους.

Ο λεγόμενος ζωδιακός των αστερισμών καθορίζει το μεγάλο Ζωδιακό Έτος με διάρκεια 25.920 χρόνων, κατά το οποίο η γη περνάει από το κάθε ζώδιο μέσα σε 2.160 χρόνια. Αυτές οι περίοδοι ή «αστρολογικοί μήνες» αποτελούν τις αστρολογικές εποχές.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι η γη εισήλθε κάτω από την επίδραση του Υδροχόου από το 1950 και θα παραμείνει μέχρι το 4000 – 4100. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλες οι αστρικές επιδράσεις, πριν φτάσουν στη γη και στην ανθρωπότητα, θα περνούν από το ζωδιακό Οίκο του Υδροχόου.

Κάθε πέρασμα σε μια νέα εποχή φέρνει ένα μήνυμα ανανέωσης και ελπίδας. Έτσι και η εποχή του Υδροχόου φέρνει κι αυτή τη δική της «μυθολογία». Έχει ονομαστεί «Εποχή της Σοφίας και της Ελευθερίας», αφού ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο σταθερό και πνευματικό. Πολλοί ονειρεύονται μια εποχή αδελφοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους, μια χρυσή εποχή, που θα λύσει όλα τα σημερινά προβλήματα και φόβους.

Όμως σήμερα, κάθε άλλο παρά αυτά τα χαρακτηριστικά βλέπουμε στον κόσμο μας. Βρισκόμαστε σε μια εποχή κρίσης και αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο, σ’ ένα μεταίχμιο ανάμεσα στην Εποχή των Ιχθύων και στην Εποχή του Υδροχόου. Μια νέα αστρολογική εποχή γεννιέται και τόσο ο πλανήτης όσο και η ανθρωπότητα προσαρμόζονται σ’ αυτές τις αλλαγές.

Είναι λογικό σ’ αυτή την περίοδο να υπάρχει ανισορροπία σε φυσικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Οι κλιματολογικές αλλαγές και η κοινωνική αστάθεια είναι πλέον φανερές, αν και, όπως αναφέρει ο Αμερικανός αστρολόγος Dane Rudhyar: «μονάχα ένας μικρός αριθμός ανθρώπων συνειδητοποιεί τι σημαίνει αυτό, και είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει είτε ατομικά είτε ως μέλος μιας εθνικής ή πολιτιστικής ομάδας»

Ο Υδροχόος προσδίδει ιδιόρρυθμες επιδράσεις, γιατί σ’ αυτόν συνυπάρχουν οι δύο αντίθετες τάσεις των πλανητών που κυριαρχούν επάνω του: του Κρόνου και του Ουρανού.

Το πέρασμα από τη μια Εποχή στην άλλη δεν γίνεται απότομα, αλλά μεσολαβεί μια μεταβατική φάση και μια περίοδος αργής μετάλλαξης της ενέργειας. Ο Rudhyar υπολογίζει ότι αυτή η περίοδος διαρκεί το 1/10 της συνολικής διάρκειας της Εποχής, δηλαδή 216 χρόνια, και τοποθετεί αυτό το πέρασμα από το 1846 έως το 2062 συμπεριλαμβάνοντας έτσι τον τελευταίο αιώνα των Ιχθύων και το πρώτο του Υδροχόου. Στο έργο του «Η Ιστορία στο ρυθμό του κόσμου», που εκδόθηκε το 1983, καθορίζει τις χρονολογίες αυτής της περιόδου:

Μπορούμε να διαιρέσουμε κάθε Αστρολογική Εποχή σε δύο φάσεις:

Πιο αναλυτικά, και ακολουθώντας τον καθ. Livraga, μπορούμε να διαιρέσουμε την Εποχή του Υδροχόου σε τρεις φάσεις:

Ταυτόχρονα, υπάρχουν κλιματολογικές αλλαγές: Αύξηση θερμοκρασίας, εξαιτίας οικολογικών ανισορροπιών, και αργότερα σημαντική πτώση. Σεισμοί, τυφώνες, καταρρακτώδεις βροχές και άλλες φυσικές καταστροφές σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Ένας «παγωμένος αέρας» ανακατεύει τα Νερά του Υδροχόου.

Ο Πάγος της προηγούμενης φάσης θα έχει αρχίσει να λιώνει.

Αλλά σήμερα βρισκόμαστε ακόμα στη μεταβατική περίοδο προς την Εποχή του Υδροχόου.  «Είναι εφικτό να δημιουργούνται ομάδες, κιβωτοί σπόρων από όπου θα γεννηθεί στην ώρα της μια ανανεωμένη ανθρωπότητα… Στο τέλος του κύκλου όλα μαραίνονται, αλλά μένει ο σπόρος κρυμμένος απ’ όπου θα ξαναγεννηθεί η ζωή… Σήμερα η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από ανθρώπους-σπόρους που να μπορούν να αναλάβουν την ιερή αποστολή να μεταλλάξουν τον εαυτό τους, όχι μόνο για τη πνευματική τους εξέλιξη αλλά και για το καλό της ανθρωπότητας… Χρειαζόμαστε πίστη, ανδρεία και επιμονή, για να αντιμετωπίσουμε τις αντίξοες συνθήκες… Δεν είναι ώρα για αναλύσεις και διανοουμενισμούς… αλλά ώρα να απαντήσουμε ολοκληρωτικά στο κάλεσμα… Να γίνουμε οι ζωντανοί και δυναμικοί σπόροι ενός πολιτισμού αναγέννησης πάνω στην ανανεωμένη Γη του Υδροχόου.» D. Rudhyar

 

 

 

 

Ετικέτες: Αστρολογία Υδροχόος
Εκτύπωση

Από το ίδιο Τεύχος

Περισσότερα Άρθρα ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ

Σχετικά Άρθρα

×