Επιστημονικά Νέα (Τεύχος 162)

Βρήκαν λέμβο για τη μεταφορά ψυχών σε αιγυπτιακό τάφο

Κατά τα διάρκεια πρόσφατων ανασκαφών στα περίχωρα του Καϊρου, Τσέχοι Αιγυπτιολόγοι ανακάλυψαν μια ταφική λέμβο 4.500 ετών. Η λέμβος εντοπίστηκε στη βάση ενός αρχαίου αιγυπτιακού τάφου και πιστεύεται πως προοριζόταν για τη μεταφορά της ψυχής του ιδιοκτήτη στον ουρανό.

Πρόκειται για ασυνήθιστη και σημαντική ανακάλυψη, καθώς ταφικές λέμβοι τέτοιου μεγέθους προορίζονταν συνήθως μόνο για την κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας-συνήθως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.  Η ταφική λέμβος έχει μήκος 18 μέτρα και αν και εξαιρετικά εύθραυστη, είναι πολύ καλά διατηρημένη. Τα σχοινιά και οι πάσσαλοι παραμένουν άθικτοι στη θέση τους . Ο ιδιοκτήτης όμως παραμένει άγνωστος…

 

Γιατί έχουν πεθάνει τόσοι διάσημοι το 2016: Η επιστημονική εξήγηση

Η απάντηση που δίνει το BBC

Πλέον φαντάζει απίθανο να κυλήσει μια εβδομάδα, χωρίς να θρηνήσουμε για διάσημο σταρ – από τον Ντέιβιντ Μπάουι, στον Άλαν Ρίκμαν και χθες τον Prince. “Αρκετά, 2016!”, γράφει με “θυμό” το BBC που επιχειρεί να “εξηγήσει” το μακάβριο αυτό ντόμινο των απανωτών θανάτων. Όπως σημειώνει ο συντάκτης, Nick Serpell, ο αριθμός των σημαντικών θανάτων (των διάσημων), αυτό τον χρόνο, ήταν “πρωτοφανής”. Όπως αναφέρει, υπάρχει μια ανοδική τάση, με βάση τα βασικά στατιστικά στοιχεία, καθώς οι θάνατοι διάσημων το 2012 ήταν 5, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου-, ενώ το ίδιο διάστημα του τρέχοντος έτους, είναι 24.

Παρακάτω, δείτε μερικές από τις “εξηγήσεις” που δίνει το βρετανικό δίκτυο:

1.Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν να γίνονται διάσημοι τη δεκαετία του ’60, διανύουν τώρα την 7η δεκαετία της ζωής τους και “αρχίζουν και πεθαίνουν”.

2.Υπάρχουν, περισσότεροι διάσημοι από το παρελθόν. “Στη γενιά του πατέρα μου ή του παππού μου, οι μόνοι διάσημοι ήταν οι ηθοποιοί του σινεμά – δεν υπήρχε τότε τηλεόραση”.

3.Οι περισσότεροι που πεθαίνουν τώρα, ανήκουν στην λεγόμενη γενιά του baby boom, γεννημένοι μεταξύ του 1946 και 1964. Οι διάσημοι που ήταν σε αυτή τη γενιά, ηλικίας μεταξύ 70 και 52, τώρα πεθαίνουν.

4.Ένας άλλος παράγοντας, είναι ότι χάρη στην έκρηξη των social media υπάρχουν περισσότεροι σελέμπριτι από ότι παλιότερα. 

 

Για όσους έχουν μεταφυσικές ανησυχίες: Προσομοιωτής Θανάτου και Αποτέφρωσης

Όσοι υποβληθούν στη διαδικασία θα έχουν την ευκαιρία να σκοτωθούν από κάποιον φίλο που θα επιλέξουν, να αποτεφρωθούν και εν συνεχεία να αναστηθούν…

Η αγάπη των Κινέζων για τα μακάβρια είναι γνωστή γιαυτό και πχ υπάρχουν εταιρίες οι οποίες οργανώνουν την εικονική κηδεία σου – στην οποία είσαι παρών αλλά κάνεις τον πεθαμένο μέσα σε ένα φέρετρο – και άλλα τέτοια παρόμοια… event.

Αυτή τη φορά, μια εταιρία από τη Σανγκάη το πήγε πιο μακριά: Κατασκεύασε έναν προσομοιωτή που σου επιτρέπει να νιώσεις πως είναι να πεθαίνεις και να ανασταίνεται!

Οι κατασκευαστές δήλωσαν πως στόχος τους είναι, να δώσουν στους ανθρώπους μία διαφορετική οπτική για τη ζωή. Γιατυτό και προσφέρουν τα εξής:

– Όσοι υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία θα έχουν την ευκαιρία να σκοτωθούν από κάποιον φίλο που θα επιλέξουν, να αποτεφρωθούν και εν συνεχεία να αναστηθούν.

– Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το τέλος της ζωής τους αλλά και τα τελευταία λόγια πριν πεθάνουν. Τα λόγια αυτά αναγράφονται σε μία πλάκα την οποία μπορούν να πάρουν σπίτι τους.

“Είναι ένα ενδιαφέρον συναίσθημα. Σου δίνει την ευκαιρία να ηρεμήσεις και να δώσεις χώρο σε κάποιες βαθύτερες σκέψεις αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Όταν περπατάς και περνάς αυτή την πόρτα θα καταλάβεις κάποιες αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεσαι και θα είσαι διαφορετικός από τον άνθρωπο που πρωτομπήκε. Νομίζω πως αυτό είναι το όφελος που μπορείς να έχεις” είπε ένας από τους συμμετέχοντες.

 

Επιστήμονες αποδεικνύουν επιστημονικά ότι υπάρχει ζωή μετά το θάνατον

Μια ομάδα ψυχολόγων και ιατρών που εργάζονται  στο Technische Universität του Βερολίνου, ανακοίνωσαν ότι έχει αποδειχθεί από κλινικά πειράματα, η ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής μετά το θάνατο.

Αυτή η εκπληκτική ανακοίνωση βασίζεται στα συμπεράσματα μιας μελέτης με τη χρήση μιας νέας ιατρικής μεθόδου μέσω της οποίας εποπτεύονται επιθανάτιες εμπειρίες.

Αυτή η αμφιλεγόμενη διαδικασία επαναλαμβάνεται σε περισσότερους από 944 εθελοντές στα τελευταία τέσσερα χρόνια, απαιτεί ένα σύνθετο μίγμα φαρμάκων συμπεριλαμβανομένων της επινεφρίνης και διμεθυλοτρυπταμινης, που προορίζονται να επιτρέπουν στον οργανισμό να επιβιώσει από την κατάσταση της διαδικασίας ανάνηψης του κλινικού θανάτου και χωρίς ζημιές.

Το σώμα μπαίνει σε μία κατάσταση προσωρινά σε κώμα και με ένα μείγμα φαρμάκων που φιλτράρονται στο οξυγόνο του αίματος κατά τη διάρκεια της ανάνηψης 18 λεπτά αργότερα.

Η εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της εμπειρίας κατέστη δυνατή με την ανάπτυξη ενός νέου καρδιοπνευμονικού (CPR) μηχανήματος που ονομάζεται AutoPulse. Αυτό το είδος της συσκευής έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, επαναφέροντας ανθρώπους που είχαν πεθάνει μεταξύ 40 λεπτών και μιας ώρας και είχαν επιθανάτιες εμπειρίες

«Ξέρω ότι τα αποτελέσματά μας θα μπορούσαν να διαταράξουν τις πεποιθήσεις πολλών ανθρώπων», λέει ο Δρ. Ackermann. «Αλλά κατά κάποιο τρόπο, έχουμε μόλις απαντήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, έτσι ελπίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να μας συγχωρήσουν. Ναι, υπάρχει ζωή μετά το θάνατο και αυτό μοιάζει να ισχύει για όλους.

Πηγή: medicalland.gr

 

Ετικέτες: ζωή και θάνατος μετενσάρκωση Ψυχή
Εκτύπωση

Από το ίδιο Τεύχος

Περισσότερα Άρθρα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ

Σχετικά Άρθρα

×