H Θεραπευτική Δύναμη των Πετραδιών

Από τα σημαντικότερα πολιτισμικά φαινόμενα των τελευταίων χρόνων στην κοινωνία του δυτικού μας κόσμου είναι χωρίς αμφιβολία το γενικό ενδιαφέρον για «νέες» και επαναστατικές ιατρικές και θεραπευτικές μεθόδους, οι οποίες θεωρούνταν περιθωριακές και μη αποδεκτές μέχρι σήμερα. Μας κάνει εντύπωση όμως το γεγονός ότι, ενώ παρουσιάζονται σαν νέες, είναι στην πραγματικότητα πολύ παλιές, όπως εύκολα μπορεί ν’ αντιληφθεί όποιος επιχειρήσει να τις μελετήσει σε βάθος. 

Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων- στο γεγονός ότι ο κόσμος απελπισμένος έχει ανάγκη από κάτι καινούριο, που να ξεφεύγει από τα πλαίσια της συμβατικής ιατρικής, η οποία έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό εκείνο το ιπποκράτειο ιερό νόημα και πνεύμα. Εξάλλου, ακόμη διατηρείέστω και υποσυνείδητα, την εμπιστοσύνη για την παλιά παραδοσιακή ιατρική, η οποία περιβάλλεται κατά κάποιον τρόπο από ένα είδος μυστηριακής αύρας και μαγείας, αφού ο λειτουργός της έμοιαζε περισσότερο μ’ ένα μάγο ιερέα, παρά μ’ έναν άκαρδο διανοούμενο επιστήμονα ή έμπορο φαρμάκων. 

Έτσι, πανάρχαιες φυσικοθεραπευτικές μέθοδοι, όπως π.χ. ο βελονισμός, το σιάτσου, η θεραπεία με μέταλλα, ήχους, χρώματα, αρώματα, βότανα, πετράδια κ.α. έχουν αποκτήσει σύγχρονη μορφή και η έρευνα προσφέρει ανυπολόγιστες δυνατότητες επιτυχίας. Ακόμα, η εφαρμογή στον τομέα της ιατρικής ορισμένων τεχνολογικών επιτευγμάτων, όπως των ακτίνων λέιζερ και της φωτογραφικής μηχανής Κίρλιαν, επέτρεψε να εξακριβωθούν πολλά στοιχεία της αρχαίας παράδοσης, καθώς και να διαπλατυνθεί το πεδίο έρευνας σε επιστημονικότερη βάση. Αλλά, για να καταλάβει κανείς τον τρόπο σκέψης, την κοσμοθεωρητική δομή, στην οποία βασίζονται αυτές οι μέθοδοι της αρχαίας ιατρικής, χρειάζεται ν’ αναφέρουμε έστω και σύντομα την αντίληψη που κυριαρχούσε σ’ αυτήν για το σύμπαν και τον άνθρωπο, ο οποίος βρίσκεται μέσα σ’ αυτόν. 

Η ιατρική ως επιστήμη και τέχνη της αρμονίας των αντιθέτων

Η αρχαία παραδοσιακή σοφία αναφέρει ότι το σύμπαν λειτουργεί με βάση δύο πρωταρχικές παγκόσμιες δυνάμεις, των οποίων οι εναλλαγές και οι αναλογίες παράγουν όλες τις εκδηλώσεις του πολλαπλού κόσμου. Οι δύο αυτές δυνάμεις, γνωστές στην ανατολή ως Γιν και Γιανγκ,  εμφανίζονται στον κόσμο μέσα από τους διάφορους δυϊσμούς, όπως το φως και το σκοτάδι, το ζεστό και το κρύο, το  θερμό και το ψυχρό, η ζωή και ο θάνατος, το άσπρο και το μαύρο, το ενεργητικό και το παθητικό, το αρσενικό και το θηλυκό κλπ. Οι κοσμικές αυτές δυνάμεις διαποτίζουν όλο το σύμπαν και φυσικά βρίσκονται και μέσα στον άνθρωπο, συνδεδεμένες συμβολικά με τις ενέργειες του ήλιου και της σελήνης. Η υγεία θα ήταν λοιπόν η επίτευξη της αρμονίας μεταξύ αυτών των δύο αντίθετων και συμπληρωματικών κοσμικών δυνάμεων. Όταν η ισορροπία αυτή διαταράσσεται, τότε λέγεται ότι υπάρχει ασθένεια. Η κατάσταση λοιπόν της ασθένειας δεν είναι κάτι που  αφορά αποκλειστικά τον άνθρωπο, το ζώο ή γενικώς τα ζωντανά πλάσματααλλά κάτι πολύ πιο γενικό, που αφορά ολόκληρο το σύμπαν. Έτσι  μπορεί να υπάρχουν πλανήτες άρρωστοι ή ακόμη άστρα και γαλαξίες των οποίων η «οικολογική» θα λέγαμε ισορροπία έχει διαταραχτεί. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τη Γη μας, ως πλανήτη, καθώς και μ’ ορισμένα τμήματα του φυτικού, ζωικού και ανθρώπινου βασιλείου.  

Μπορούμε επομένωςσύμφωνα με την αρχαία παράδοση, να μιλήσουμε για μια Κοσμική Ιατρική, της οποίας ένας ειδικός τομέας είναι αυτός του ανθρώπου. Όμως τίποτα στο σύμπαν δεν είναι αποκομμένο από το όλο κι έτσι η ιατρική για τον  άνθρωπο οφείλει να συνδέεται με τ’ άλλα όντα που εξελίσσονται στο σύμπαν, από  τα ορυκτά μέχρι τους πλανήτες και τ’ άστρα. Γι αυτό η αρχαία παραδοσιακή ιατρική δεν διαχωριζόταν από την αλχημεία και την αστρολογία, τις απόκρυφες αυτές επιστήμες που αφορούν τα δύο άκρα της κοσμικής εξέλιξης. 

Το Φως ως κύριο συστατικό των όντων

Το φως είναι ζωή. Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες  αρχές της απόκρυφης σοφίας. Σύμφωνα με αυτήν, όλα είναι φτιαγμένα από φως. Οι επιταχυνόμενες μορφές μεταλλάσσονται σε ενέργεια. Η επιταχυνόμενη ενέργεια μεταλλάσσεται σε φως. Έτσι όλο το σύμπαν, κάθε είδος ζωής, από μια αμοιβάδα έως ένα γαλαξία, είναι φτιαγμένα από φως ή καλύτερα από τους μύριους συνδυασμούς της εναρμόνισης των επτά ακτίνων του φωτός του τόξου της Ίριδας. Και είναι η έλλειψη ή η διακοπή του φωτός αυτό που προκαλεί τις ασθένειες. Πράγματι, όταν λέγεται ότι η διαταραχή ή ανισορροπία του ενεργειακού ρευστού μέσα στον άνθρωπο προκαλεί τις αρρώστιεςεννοείται ότι πρόκειται για δυσαρμονίες στην αναλογία των ακτίνων χρωμάτων φωτός στον οργανισμό. Τα πάντα άνθρωποι, ζώα, βουνά, δέντρα, ποτάμια είναι τυλιγμένα στα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου κι αυτό φαίνεται μ’ ένα οπτικό πρίσμα. Έτσι καταλαβαίνει κανείς ότι ακόμα και το μικρότερο πράγμα που υπάρχει σ’ αυτόν τον κόσμο, βρίσκεται μέσα στην αγκαλιά του Δημιουργού του Σύμπαντος που «αιμορραγεί» Φως

παντού. Τα χρώματα του φωτός αποτελούν λοιπόν το κύριο συστατικό και την κύρια τροφή της ζωής. Χρειάζεται να διευκρινιστεί όμως ότι, όταν μιλάμε για το φως, δεν περιοριζόμαστε μόνο στο γνωστό ορατό φάσμα αλλά και σε άλλες λεπτότερες και αόρατες ακτινοβολίες Έτσι, όταν κάποιος μιλάει για το φως μιας σκέψης ή μιας ιδέας, δεν ψεύδεται, γιατί υπάρχει όντως ένα νοητικό φως πολύ λαμπρότερο από αυτό που βλέπουμε στο φυσικό κόσμο με την περιορισμένη όρασή μας. Κάθε αρρώστια θα σήμαινε λοιπόν έλλειψη ενός χρώματος σε κάποιο όργανο. Έλλειψη που έχει διαταράξει την ισορροπία του οργανισμού. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για τη σωματική δομή αλλά και για τις άλλες, τις λεπτότερες: τη βιοενεργειακή, την ψυχολογική και την νοητική, των οποίων τα όργανα είναι τα λεγόμενα Τσάκρα του ανατολικού αποκρυφισμού.

Σύμφωνα με την ενοποιητική αντίληψη του παραδοσιακού εσωτερισμού, το χρώμα μπορεί να μεταφραστεί λόγω δονητικής συμπάθειας  σε μουσική, ρυθμό, άρωμα. Γι’ αυτό, η θεραπεία μιας δεδομένης ασθένειας μπορεί να επιτευχθεί μέσα από κάποια οδό ή μέθοδο, η οποία να επιδρά λόγω «συντονισμού» στο γενικό σύνολο. Έτσι μέσω της  αρωματοθεραπείας ή της ηχοθεραπείας (μουσική ή μάντραμ) μπορεί να επιτευχθεί παρόμοιο αποτέλεσμα με τη χρωματοθεραπεία, τη λιθοθεραπεία, ή την αστροθεραπεία. Για την εσωτερική φιλοσοφία τα πάντα είναι ένα και το ένα είναι μέσα στα πάντα. Τίποτα δεν είναι ουσιαστικά αποκομμένο από το σύνολο και όλα βρίσκονται σε αντήχηση μεταξύ τους: ένας πλανήτης μ’ ένα μέταλλο, μ’ ένα άρωμα, μ’ ένα πετράδι, βότανο, χρώμα, νότα, όργανο του σώματος κλπ. Έτσι λοιπόν, κάθε ονκαθένας απ’ αυτούς τους τομείς ή τις οδούς του σύμπαντος λειτουργεί σαν εργαστήριο ή συσσωρευτής των κοσμικών ακτινοβολιών, τις οποίες μπορεί λίγο πολύ- να επεξεργάζεται. 

Τα πετράδια συσσωρευτές κοσμικών ακτινοβολιών 

Την αρχή των πετραδιών χρειάζεται να την αναζητήσουμε στα χρώματα του ουράνιου τόξου, από τα οποία παίρνουν όχι μόνο το χρώμα αλλά και τις μυστηριώδεις θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητές τους. Οι πλούσιοι λαχταρούν τα πετράδια, επειδή τα θεωρούν συμπυκνωμένο πλούτο κι έτσι τ’ αντιμετωπίζουν. Αλλά οι σοφοί λένε ότι μονάχα τρία πετράδια υπάρχουν στον κόσμο: το νερό, η τροφή και τα σοφά λόγια. Μόνον οι ανόητοι πιστεύουν ότι κομμάτια πέτρας μπορεί να είναι πολύτιμα. Αντιμετωπίζοντας όμως τα πετράδια στο σωστό τους μέτρο μπορεί να γίνουν πολύ χρήσιμα στα χέρια του σοφού, γιατί είναι αληθινοί συσσωρευτές φωτεινής ενέργειας. Κάθε κρύσταλλο είναι μια αποθήκη φωτός έτοιμη για χρήση κι αυτή η χρήση μπορεί να ποικίλλει: π.χ. σαν φυλακτό, για ν’ αποφευχθούν άσχημες επιδράσεις είτε των άστρων είτε φυσικών όντων κλπ. Αλλά όλ’ αυτά άμεσα ή έμμεσα έχουν σχέση με την υγεία, τη φυσική ή την ψυχολογική, διατηρώντας τη σωστή ισορροπία των ενεργειών του ανθρώπου ή επαναφέροντας την ισορροπία που ανέτρεψε μια ασθένεια ή κάποιο ατυχές γεγονός. Γι’ αυτό αποτελούν μια ξεχωριστή θεραπευτική οδό. Στο Βισνού Πουράνα, το αρχαιότερο κείμενο της Ινδίας, αναφέρονται πολλά στοιχεία και παρατηρήσεις για τις ιδιότητες και τις δυνάμεις των πετραδιών. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, στην Αγιούρ Βέδα δίνονται πολλές οδηγίες σχετικά με τις θεραπευτικές δυνατότητες πολλών πολύτιμων λίθων. Σύμφωνα μ’ αυτές, τα πετράδια έπρεπε να τριφτούν, ώσπου να γίνουν σκόνη, η οποία χορηγείτο  στον ασθενή σε ελάχιστες και κατάλληλες δόσεις.

Η αρχαία αυτή μέθοδος όμως είχε ένα μεγάλο μειονέκτημα: κατέστρεφε τα πετράδια… για την αποφυγή αυτού του μειονεκτήματος υπήρξε εξαιρετικά σημαντική η συμβολή του δρ. Β. Bhattcharya, στην Καλκούτα της Ινδίας, ο οποίος ανακάλυψε μια μέθοδο, για να εξάγει από τα πετράδια τις ιδιότητες του αποθηκευμένου φωτός, χωρίς να τα καταστρέφει. Τα βύθιζε απλώς για ένα χρονικό διάστημα σε κάποιο υγρό, το οποίο απορροφούσε την ενέργειά τους. Χορηγώντας στους ασθενείς του το υγρό αυτό σε κατάλληλες δόσεις, απέδειξε ότι η θεραπεία επιτυγχανόταν όπως ακριβώς με την παλιά μέθοδο.  Διάφοροι άλλοι γιατροί ερευνητές συνέχιζαν και συνεχίζουν την έρευνα με επιτυχία, σε τέτοιο σημείο, ώστε σήμερα να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η μέθοδος της θεραπείας με τα πετράδια αρχίζει και αποκτά δικαιολογημένα μια θέση στη μοντέρνα ιατρική της βιοενέργειας αποκαθιστώντας την αίγλη της αρχαίας βεδικής και αιγυπτιακής παράδοσης (η λιθοθεραπεία ήταν εξίσου ανεπτυγμένη στην Αρχαία Αίγυπτο). 

Ιδιότητες των πετραδιών 

Κάθε πετράδι λοιπόν, όπως και οι πλανήτες, είναι συμπύκνωση κοσμικών ακτινοβολιών. Υπάρχουν βασικά τρεις λόγοι, για να χρησιμοποιηθούν πετράδια για θεραπευτικούς σκοπούς:  

Α. Επειδή τα χρώματά τους είναι δυνατά, αγνά και μοναδικά, αντίθετα με τα ανάμεικτα, νοθευμένα και θολά χρώματα που βλέπουμε στα πράγματα που μας περιβάλλουν. 

Β. Επειδή είναι εξαιρετικά λαμπερά και προβάλλουν το πλούσιο περιεχόμενό τους σε ακτίνες .  

Γ. Επειδή εκφράζουν εύκολα τις πλούσιες ακτίνες τους, όταν τα βάζει κανείς σε οινόπνευμα ή αποσταγμένο νερό, χωρίς να δηλώνουν σημάδια εξάντλησης.  

Τα πετράδια είναι λοιπόν σταθερές πηγές κοσμικών ακτινοβολιών και σπανίως χρειάζεται ν’ αλλαχτούν. Κάθε πετράδι έχει το δικό του χρώμα, που ίσως να φαίνεται διαφορετικό από αυτό της πραγματικής κοσμικής ακτίνας που εμπεριέχει. Γι’ αυτό χρειάζεται να τα εξετάσει κανείς προσεκτικά μ’ ένα  πρίσμα, για να καθορίσει το πραγματικό κοσμικό χρώμα τους. Έτσι, για παράδειγμα, το διαμάντι φαίνεται διαφανές σαν να εκπέμπει λευκό φως, αλλά  όταν το κοιτάξει κανείς μ’ ένα πρίσμα, η λάμψη του είναι μπλε. Το διαμάντι αποθηκεύει λοιπόν τις μπλε κοσμικές ακτίνες. Επίσης χρειάζεται να διευκρινιστεί ότι, σύμφωνα με τις ταξινομήσεις της αρχαίας παραδοσιακής επιστήμης των πετραδιών, θεωρούνται πετράδια, για λειτουργικούς λόγους, στοιχεία του ζωικού βασιλείουόπως π.χ. το μαργαριτάρι, το κοράλλι και το ήλεκτρο ή κεχριμπάρι. Έτσι, οφείλει κανείς να ξέρει ότι το ρουμπίνι εκπέμπει ερυθρές κοσμικές ακτίνες, το μαργαριτάρι απελευθερώνει πορτοκαλί ακτινοβολία, το κοράλλι κίτρινη, το σμαράγδι πράσινες ακτίνεςτο τοπάζι γαλάζιες, το διαμάντι μπλε και το ζαφείρι μωβ. Το καθένα απ’ αυτά πετράδια αποτελεί, θα λέγαμε,  την κεφαλή μιας άλλης σειράς πετραδιών που δονούν στην ίδια κοσμική ακτίνα, αν και παρουσιάζεται με μικρότερη ένταση. Επίσης ο όνυχας απελευθερώνει υπεριώδη κοσμική ακτινοβολία και το μάτι του τίγρη υπέρυθρη. Τώρα θα εξετάσουμε ένα – ένα τα πετράδια αυτά και τις κοσμικές τους ακτίνες και θα αναφέρουμε με συντομία τη φύση και τις ιδιότητές τους. 

Ρουμπίνι

Το Ρουμπίνι: (ερυθρή κοσμική ακτινοβολία): Οι ακτινοβολίες που απελευθερώνει το ρουμπίνι είναι αποτελεσματικές για τη θεραπεία ασθενειών που αιτία τους είναι το κρύο και κατά τις οποίες εμφανίζεται διάρροια. Στη φύση οι ερυθρές κοσμικές ακτίνες έχουν εξουσία πάνω στην υγρασία, ξεραίνουν τα φύλλα των δέντρων και διευκολύνουν το άναμμα του νεκρού ξύλου. Το κόκκινο χρώμα συσχετίζεται με τον Ήλιο, το Ρήγα της Πορφύρας που «αιμορραγεί» ηλιαχτίδες και κυβερνάει ιδιαίτερα το οστέινο σύστημα, στο οποίο στηρίζεται η σωματική ισχύς. Το πετράδι αυτό ενδείκνυται λοιπόν για τη θεραπεία παθήσεων όπως η αναιμία, η φυσική αδυναμία ή κόπωση, τα κρυολογήματα, τα καρδιακά νοσήματα και οι παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματοςη νοητική καθυστέρηση. Σε συνδυασμό με άλλα πετράδια βοηθάει στη θεραπεία της αρθρίτιδαςτης ενδοκαρδίτιδας, της ημιπληγίας, του μαρασμού, της ταχυπαλμίας, της πολιομυελίτιδας, της χαμηλής αρτηριακής πίεσηςτου ραχιτισμού, του ρευματισμού και της συγκοπής. 

Μαργαριτάρι

Το Μαργαριτάρι: Πορτοκαλί κοσμική ακτινοβολία. Επειδή είναι ψυχρό, το μαργαριτάρι εκπέμπει παγωμένα κύματα πορτοκαλί χρώματος που έχουν την ιδιότητα να θεραπεύουν τις παθήσεις τις οποίες προκαλεί η ζέστη. Οι ακτίνες που βγαίνουν από το μαργαριτάρι συνδέονται με τα υγρά του ανθρώπινου σώματος. Όταν χρειάζεται ν’ αντιμετωπιστεί η ζέστη ή όταν το αίμα, ο μυϊκός ιστός ή τα κόκαλα χρειάζονται υγρασία, οι ακτίνες του μαργαριταριού κάνουν πολύ καλό. Οι πορτοκαλί ακτίνες του είναι κατάλληλες για να θεραπεύουν παθήσεις όπως τη βρογχίτιδα, το φλεγμονικό πυρετό, τη χρόνια ρευματοπάθεια, τη χολέρα, την πέτρα της χολής, τη νεφρίτιδα, το άσθμα, τη νοητική κόπωση, τους οφθαλμικούς ερεθισμούς, τις πέτρες στα νεφρά, τη ρινική αιμορραγία, τον πυρετό, την αιματουρία, την αιματέμεση, τις αιμορραγίες εν γένει, την υστερία, την αϋπνία, τη μελαγχολία, τη μηνιγγίτιδα, την μηνορραγία, την πνευμονία, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τη ρινίτιδα και την ιλαρά. 

Κοράλλι

Το Κοράλλι: Κίτρινη κοσμική ακτινοβολία. Το κοράλλι εκπέμπει θερμές ακτίνες που ξεραίνουν την πυκνή λέμφο του ανθρώπινου σώματος. Όταν υπάρχει ρευματισμός, αυτή η λέμφος συσσωρεύεται στο μυϊκό σύστημα και προκαλεί ερεθισμούς και πόνο, που θεραπεύονται με τις θερμές ακτίνες του κοραλλιού, οι οποίες συνδέονται με τον πλανήτη Άρη. Αν και το κοράλλι φαίνεται κοκκινωπό, με το πρίσμα εμφανίζεται κίτρινο κι αυτό το χρώμα κυβερνάει τα μυελώδη έλυτρα. Η κίτρινη ακτινοβολία του κοραλλιού είναι χρήσιμη σε παθήσεις όπως οι στομαχικές διαταραχέςη δυσπεψία, οι ηπατικές διαταραχές, ο διαβήτης, οι δερματοπάθειες, η νευρική εξάντληση, η κατάθλιψη, οι πέτρες στη χολή, οι αιμορροΐδες, η ηπατίτιδα. 

Το ΣμαράγδιΠράσινη κοσμική ακτινοβολία. Από το σμαράγδι απελευθερώνονται πράσινες «δροσερές» ακτινοβολίες. Το πράσινο έχει μια θετική δύναμη με τάση

Σμαράγδι

ένταξης και ενοποίησης. Τα βαριά εντόσθια όπως το συκώτι, τα νεφρά, τα έντερα, οι μύες, η σπλήνα κλπ. υπόκεινται στην επίδραση του κοσμικού πράσινου φωτός. Όταν η φύση δεν προμηθεύει σε αρκετό βαθμό αυτό το χρώμα, τότε προκαλείται «πείνα» γι αυτό. Η έλλειψη του πράσινου στον οργανισμό καλύπτεται με τις ακτινοβολίες του σμαραγδιού και του νεφρίτη λίθου ή Jade. Η τακτική χορήγηση νερού φορτισμένου με τις ακτίνες αυτού του πετραδιού  είναι πολύ ευεργετική για καρδιακές παθήσεις, πονοκέφαλο, έλκος, υψηλή αρτηριακή πίεση, νευραλγία, αφροδισιακά νοσήματα, εγκαύματα, χολοκυστίτιδα, διάρροια, δυσπεψία, φλεγμονή του στομαχικού θόλου, γαστραλγία, γαστρίτιδα, υπερχλωρυδρία, διαταραχές στα έντερα και εμετούς.  

Τοπάζι

Το ΤοπάζιΓαλάζια κοσμική ακτινοβολία. Αυτό το πετράδι μαζί με τον κρύσταλλο των ορέων εκπέμπουν το γαλάζιο ανοικτό χρώμα του ημερήσιου ουρανού. Εσωτερικά συσχετίζεται με το στοιχείο του Ακάσα και επιδράει πάνω σε όλους τους αδένες. Οι κενοί χώροι του σώματος είναι κάτω από την επίδραση του χρώματος αυτού επίσης. Οι ακτινοβολίες αυτού του πετραδιού θεραπεύουν παθήσεις του λαιμού γενικώς, όπως λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, κλπ., καθώς και επιληψία,  υστερία, σπασμούς, ταχυπαλμίες, ερεθισμούς των ματιών, φλεγμονές, αμυγδαλίτιδα, παχυσαρκία, παρωτίτιδα, βήχα, διαταραχές του παγκρέατος. 

Το ΔιαμάντιΜπλε κοσμική ακτινοβολία. Στο ανθρώπινο σώμα το μπλε

Διαμάντι

χρώμα συσχετίζεται με την πυκνή λέμφο, καθώς και με τις παχύρρευστες εκκρίσεις, όπως το πύον και άλλες κολλώδεις ουσίες, όπως το σπέρμα. Στα αρχαία ινδικά ιατρικά βιβλία λέγεται ότι το διαμάντι εμπεριέχει τις εξής γεύσεις: γλυκό, πικρό, αλμυρό, πικάντικο, ξινό και στυφό. Σύμφωνα με την εσωτερική ιατρική λοιπόν, το διαμάντι θεωρείται πολύ αποτελεσματικό φάρμακο ενάντια σε κάθε είδους ασθένεια που προκαλείται από την ταυτόχρονη διαταραχή των τριών στοιχείων: του αέρα, της φωτιάς και του νερού. Οι μπλε ακτίνες είναι πολύ αποτελεσματικές για παθήσεις των ματιών, των αυτιών και της μύτης, πνευμονικές παθήσεις εν γένει, άσθμα, διάφορα είδη τρέλας, σκωληκοειδίτιδα, σπασμούς, στειρότητα, λευκόρροια, λευκοδερμία, εμμηνόπαυση, νεφρίτιδα. 

Το ΖαφείριΙώδης κοσμική ακτινοβολία . Είναι το

Διάφορα ζαφείρια

πετράδι του Κρόνου και διοικεί το νευρικό ρευστό. Το μωβ χρώμα ικανοποιεί την πείνα του νευρικού συστήματος, όταν είναι ασθενικό. Το κοσμικό χρώμα του ανθρώπινου σώματος είναι ιώδες, επομένως το ζαφείρι μπορεί να θρέψει το δέρμα και να θεραπεύσει τις αρρώστιες του. Πολύ επικίνδυνες περιπτώσεις λευκοδερμίας θεραπεύτηκαν με τις ακτινοβολίες αυτού του πετραδιού. Επίσης βοηθούν σε παθήσεις όπως νευραλγίες, νευρασθένεια, μηνιγγίτιδα, ωτόρροια, περικαρδίτιδα, ίλιγγο, τριχόπτωση, δυσμηνόρροια, πονοκεφάλους, φαρυγγίτιδα και αδυναμία της ουροδόχου κύστης. Αναζωογονεί και καθαρίζει το φλεβικό αίμα.  

Όνυχας

Ο ΌνυχαςΥπεριώδης κοσμική ακτινοβολία. Αυτό το πετράδι έχει σχέση με τον πλανήτη Ραχού ή Κεφάλι του Δράκου της Ανατολικής αστρολογίας, η οποία στη Δυτική συνδέεται με μία από τις συνόδους της Σελήνης. Αυτή είναι η πιο ψυχρή από τις κοσμικές ακτίνες και πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνον όταν ο ασθενής παραπονιέται για αληθινά υπερβολική ζέστη. Οι  κοσμικές αυτές ακτίνες του υπεριώδους φάσματος του  φωτός είναι χρήσιμες  σε περιπτώσεις υπεροξύτητας του στομαχιού, σε οξύ καυστικό συναίσθημα, υπερβολικές ενοχλήσεις που οφείλονται στον αέρα (αέρια στο στομάχι κλπ.). Ο όνυχας αυξάνει την όρεξη, ρυθμίζει τη χώνεψη και η παράδοση αναφέρει ότι εξαλείφει τις αμαρτίες. Οι ακτίνες αυτές φαίνεται ότι βοηθούν πολύ στη θεραπεία της αϋπνίας και βοηθάει τις γυναίκες στα γυναικολογικά προβλήματα και στην εγκυμοσύνη. Το πετράδι αυτό επίσης μπορεί να  φανεί χρήσιμο στις σεξουαλικές υπερβολές, στις αδενικές παθήσεις και στις εγκεφαλικές διαταραχές.  

Μάτι του τίγρη

Το Μάτι του ΤίγρηΥπέρυθρη κοσμική ακτινοβολία. Αυτό το πετράδι έχει σχέση με τον εσωτερικό πλανήτη Κέτου, που στη δυτική αστρολογία αντιστοιχεί με την άλλη σύνοδο της Σελήνης απέναντι από την  πρώτη. Και οι δυο έχουν ανάδρομη φορά. Η υπέρυθρη είναι η θερμότερη των κοσμικών ακτίνων και η χρήση της γίνεται συχνά απαραίτητη σε χρόνιες και θανατηφόρες παθήσεις. Οι περιπτώσεις π.χ. του καρκίνου έχουν αντιδράσει θαυμάσια στους κραδασμούς του Ματιού του Τίγρη. Άλλες παθήσεις που θεραπεύονται μ’ αυτό το πετράδι είναι η παράλυσηη χολέρα, η νευρική εξασθένηση και φλύκταινα, αρρώστιες της μνήμης. Βοηθάει στην πέψη. 

Η βιοενεργειακή επεξεργασία των κοσμικών ακτίνων

Δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε τέλος σ’ αυτήν τη σύντομη και περιληπτική αναφορά στις θεραπευτικές  ιδιότητες των πετραδιών, χωρίς να τονίσουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η «απόσταξη» του πετραδιού μπορεί να ενισχυθεί, αν υποστεί μια βιοχημική επεξεργασία από ένα κατάλληλο και συντονισμένο μαζί του φυτό. Για να επιτευχθεί αυτό, αρκεί να ποτίσουμε το φυτό ή βότανο για ένα χρονικό διάστημα με νερό που έχει φορτιστεί με το συγκεκριμένο

πετράδι, που όπως είπαμε αντηχεί σε συντονισμό με το φυτό. Με τον τρόπο αυτό οι κοσμικές ακτινοβολίες του πετραδιού υφίστανται επεξεργασία και ενισχύονται κατάλληλα από το φυτό. Επομένως μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο θεραπευτικές για τον ασθενή. Άλλος τύπος επεξεργασίας επιτυγχάνεται μέσα από τον ήχο ή την έκθεση στις αστρολογικές επιδράσεις των πλανητών στους κατάλληλους μήνες και ημέρες. Αυτά βρίσκονται όμως ακόμα σε πρωταρχικό στάδιο έρευνας που δεν επιτρέπει περισσότερα σχόλια προς το παρόν. Ο αναγνώστης δεν πρέπει να ξεχάσει ότι πολλά απ’ αυτά που σήμερα αποκαλούνται έρευνες δεν είναι παρά η εξακρίβωση αρχαίων διδασκαλιών και πληροφοριών, οι οποίες έχουν αρχίσει ν’ ανασύρονται από τη χιλιόχρονη σκόνη της λησμονιάς. Έτσι, παραφράζοντας το θείο Πλάτωνα που έλεγε ότι είμαστε θεοί και το έχουμε ξεχάσει, εμείς θα λέγαμε ότι κάποτε ξέραμε πολλά και τα λησμονήσαμε. Η έρευνα κι η εργασία του μέλλοντος είναι να τα ξαναθυμηθούμε, για να τα χρησιμοποιήσουμε για το καλό της πάσχουσας ανθρωπότητάς μας, η οποία έχει καταστρέψει την ισορροπία της χάνοντας το πολυτιμότερα αγαθά που έχει: την αρμονία, την υγεία και τον αληθινό εαυτό της.  

Ετικέτες: Θεραπεία θεραπευτικά πετράδια Κρύσταλλοι
Εκτύπωση

Από το ίδιο Τεύχος

Περισσότερα Άρθρα ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σχετικά Άρθρα

×