Η 7η ΤΕΧΝΗ (Τεύχος 169)

Ο κάθε άνθρωπος ψάχνει κάτι και σύμφωνα με αυτό κάνει και τις ανάλογες επιλογές. Αλλά όχι πάντα. Η ζωή συνηθίζει να μας δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και μέσα στην καθημερινότητα και τις δυσκολίες οι στόχοι μας μπαίνουν συχνά σε δεύτερη μοίρα για χάρη της επιβίωσης. Και κάποια στιγμή αυτό καταλήγει να είναι η ζωή μας. Μερικοί μένουν σε αυτή την κατάσταση και μερικοί αποφασίζουν να την υπερβούν, αν και μπορεί να χρειαστεί και μια μικρή εξωτερική ώθηση στην αρχή.

As Good as It Gets (1997)

Ένας νευρωτικός συγγραφέας αναγκάζεται ξαφνικά να αλλάξει τις συνήθειές του, να βγει από τον μικροφοβικό του κόσμο και να δει τα πράγματα διαφορετικά.

Dead Poets Society (1989)

Οι μαθητές ενός αγγλικού κολλεγίου γνωρίζουν τον νέο δάσκαλο αγγλικών. Αυτός θα τους ενθαρρύνει να πάνε κόντρα στο σύστημα, να δρουν έξυπνα και να ζήσουν αξιοσημείωτες ζωές.

Stranger than Fiction (2006)

Ένας βαρετός εφοριακός ζει μια ήσυχη και μη ενδιαφέρουσα ζωή μέχρι που ένα πρωί αρχίζει να ακούει μια γυναίκα να αφηγείται κομμάτια από την ζωή του. Ο χρόνος φαίνεται να τελειώνει για αυτόν, καθώς η φωνή διηγείται πως θα πεθάνει και μάλιστα πολύ σύντομα.

Monty Python’s The Meaning of Life (1983)

Μια ταινία με σπονδυλωτή δομή, χωρισμένη σε κεφάλαια σύμφωνα με τις «επτά ηλικίες του ανθρώπου» και μια σειρά απολαυστικά σκετς που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Και, τελικά, ποιο είναι το νόημα της ζωής;

 


 

Εκτύπωση

Από το ίδιο Τεύχος

Περισσότερα Άρθρα Η 7η ΤΕΧΝΗ

×