Ενεργειακά πεδία της Γης (μέρος Β’)

Η προσεκτικότερη παρατήρηση της φύσης μπορεί να μας αποκαλύψει κάποιες γεωπαθογόνες ζώνες, όπως π.χ. είναι τα άρρωστα δέντρα με καρκινώματα ή παραμόρφωση στον κορμό τους ή τα άρρωστα ζώα. Επίσης τα αρσενικά κλαδιά της φτέρης (polypodiaceae), αν τα κόψουμε, τα βάλουμε σε νερό για 24 ώρες κι αυτά μαραθούν, μας αποκαλύπτουν ότι στην περιοχή υπάρχουν έντονα γεωβιολογικά προβλήματα.

Από τα ζώα που είναι υποχρεωμένα από τον άνθρωπο να ζουν σε γεωπαθογόνες ζώνες,, τα κουνέλια παρουσίασαν αρθριτικά και τριχόπτωση, οι σκύλοι ρευματισμούς, οι κότες λευχαιμία, τα βοοειδή στειρότητα και μείωση του βάρους τους και της παραγωγής τους σε γάλα. Τα ποντίκια, από την άλλη, αποφεύγουν εντελώς τους τόπους που έχουν έντονες ακτινοβολίες και γεωπαθογόνους κόμβους, γι’ αυτό και η παρουσία τους σ’ ένα σπίτι θεωρείται καλό και όχι κακό σημάδι! Οι γάτες, οι μέλισσες και τα μυρμήγκια προτιμούν τους γεωπαθογόνους κόμβους! Η παρουσία μιας γάτας έχει θεραπευτική σημασία για ένα σπίτι, γιατί συγκεντρώνει, «καταπίνει» θα λέγαμε, τις αρνητικές ακτινοβολίες στις οποίες περιλαμβάνονται κι εκείνες που προέρχονται από τα ψυχολογικά προβλήματα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η γάτα μπορεί να βγει στη φύση, για να αποφορτιστεί, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Όσον αφορά τις μέλισσες, εάν ο μελισσοκόμος τοποθετήσει την τεχνητή του κυψέλη πάνω σε γεωπαθογόνο κόμβο, η ετήσια παραγωγή μελιού πολλαπλασιάζεται.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ

Φυτά: Τριαντάφυλλα, ηλίανθοι, μπιγκόνιες, αζαλέες, κάκτοι, αγγουριές, κρεμμύδια.

Δέντρα: Μηλιά, ροδακινιά, οξιά.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ

Φυτά: Σπαράγγια, μανιτάρια, φαρμακευτικά φυτά.

Δέντρα: Βελανιδιά, έλατο, κερασιά, δαμασκηνιά.

Τα βακτήρια και οι ιοί πολλαπλασιάζονται, όταν τοποθετηθούν πάνω σε γεωπαθογόνους κόμβους.

Η ύπαρξη πολλών γεωπαθογόνων κόμβων σε διάφορες περιοχές δημιούργησαν ψυχολογικά και άλλα προβλήματα στους κατοίκους τους.

Από βιολογικής άποψης, οι θετικοί κόμβοι υποβοηθούσαν στην αύξηση των καρκινικών κυττάρων και οι αρνητικοί στην ανάπτυξη λοιμωδών νόσων!

Η γη, σύμφωνα με τη θεωρία του γιατρού Hartmann, συμπεριφέρεται όπως ο αρνητικός οπλισμός ενός τεράστιου πυκνωτή, του οποίου ο θετικός πόλος δεν είναι άλλος από το Σύμπαν, τον Κόσμο, πράγμα που δημιουργεί πάνω από το έδαφός της ένα ηλεκτρικό πεδίο με διάνυσμα από 100 έως 150 volts.

Το ηλεκτρικό δυναμικό της ατμόσφαιρας αυξάνεται ανάλογα με το υψόμετρο και μειώνεται, εάν υπάρχει υγρασία στον αέρα.

Ποικίλλει εξάλλου ανάλογα με την εποχή αλλά και με την ώρα φτάνοντας στο μέγιστο σημείο του το καλοκαίρι. Στις 8 το βράδυ σημειώνεται το μέγιστο ηλεκτρικό δυναμικό της ατμόσφαιρας, οπότε αυξάνεται και η αρτηριακή πίεση του ανθρώπου. Σταδιακά αυτό το ηλεκτρικό δυναμικό μειώνεται, για να φθάσει στο χαμηλότερο σημείο του στις 4 το πρωί, στην περίοδο του βαθέως ύπνου, οπότε μειώνεται η αρτηριακή πίεση. Εξάλλου, κάθε θάμνος, κάθε δέντρο, κάθε ζώο και κάθε πουλί συμπεριφέρεται σαν μια κεραία που διατρέχεται από το ουράνιο θετικό πεδίο, το οποίο μειώνεται από τη γήινη αρνητική πολικότητα. Επίσης η γήινη χλωρίδα και πανίδα μπορούν να μας διδάξουν πολλά για τα φορτία του εδάφους. Τα ρείκια, τα πιξάρια, οι τούγιες προτιμούν π.χ. τα εδάφη με θετικό ηλεκτρικό χαρακτήρα.

Τα ίδια εδάφη προτιμούν και οι κότες, οι πάπιες, οι γάτες, οι σκύλοι, οι πέρδικες και ο λαγοί, γιατί εκεί αναπτύσσονται καλύτερα. Τα σαλιγκάρια, οι γυμνοσάλιαγκες και ο σαλαμάνδρες εκλέγουν εδάφη αρνητικά ηλεκτρισμένα, όπου εκεί αναπτύσσονται και μερικές ποικιλίες μολόχας. Σε ουδέτερες ζώνες από πλευράς γήινου ηλεκτρισμού συναντάμε φτέρες, σπαρτά, σπαράγγια, ποντίκια και μύγες!

Είναι προφανές και επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν ακτινοβολίες γήινες και κοσμικές που θα μπορούσαμε να τις κατατάξουμε σε διάφορες κατηγορίες.

1η κατηγορία: Αυτές που οφείλονται στην κίνηση των υπογείων υδάτων, στα τεκτονικά ρήγματα, στα κοιτάσματα ραδιενεργών πετρωμάτων, στις τοπικές διαταραχές του μαγνητικού πεδίου και στα υπόγεια σπήλαια. Οι πρόγονοί μας ήξεραν ότι είναι ανθυγιεινό να κοιμάται κανείς κοντά σε πηγές, γιατί μπορούσαν να δημιουργηθούν πονοκέφαλοι, αϋπνίες και ρευματισμοί ή ότι δεν πρέπει να κοιμάται κανείς κάτω από συκιές, γιατί «εκεί βγαίνουν οι καλικάντζαροι»! Πού να ήξεραν ότι η συκιά αναπτύσσεται καλύτερα σε γεωπαθογόνα σημεία!

Ο μηχανικός Cody μετά από έρευνα χρόνων κατέληξε ότι:

-Οι επικίνδυνες ακτινοβολίες υπάρχουν και μπορούμε να τις εντοπίσουμε και να τις μετρήσουμε

-Οι ακτινοβολίες της γης «ανεβαίνουν» κάθετα στο επίπεδο του εδάφους χωρίς πλευρική διάδοση.

-Η παραμικρή αλλαγή στην ατμόσφαιρα συνοδεύεται από μια σημαντική μεταβολή της έντασης της γήινης ακτινοβολίας που προέρχεται από το υπέδαφος.

-Η ένταση της ακτινοβολίας μεταβάλλεται κατά την ίδια λογική ανάλογα με τη θερμοκρασία: φτάνει στο μέγιστο σημείο της το καλοκαίρι, ελαχιστοποιείται στο κρύο και περίπου μηδενίζεται στον παγετό. Εξάλλου οι ακτινοβολίες είναι πιο δυνατές κατά τις ηλιόλουστες μέρες και την ανατολή του ηλίου ενώ μια παρατεταμένη περίοδος βροχής προκαλεί αισθητή πτώση των τιμών τους.

-Σε 24ωρη βάση έχουμε ένα maximum στις 5 το πρωί κι ένα minimum στις 10 το πρωί.

2η κατηγορία: Οι ακτινοβολίες που οφείλονται σε παλαιές ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως είναι η εκσκαφή υπογείων στοών ορυχείων, γραμμών υπογείου σιδηροδρόμου, αποχετευτικά δίκτυα, πηγάδια κ.λ.π., οι οποίες δημιούργησαν ισχυρές πηγές τονισμού και συγκέντρωσης των γήινων ακτινοβολιών.

3η κατηγορία: Οι ακτινοβολίες που οφείλονται στις σύγχρονες ανθρώπινες δραστηριότητες, δηλαδή ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές και πυρηνικές.

Όσον αφορά το μαγνητισμό της γης, η επιφάνεια του γήινου πλανήτη σαρώνεται από ένα κανονικό μαγνητικό πεδίο, του οποίου ο Βόρειος μαγνητικός πόλος μετακινείται αργά από χρόνο σε χρόνο. Η ένταση αυτού του πεδίου εξαρτάται από τις ώρες της ημέρας και παρουσιάζει δύο μέγιστα και δύο καθημερινά όρια: το ένα από αυτά τα ελάχιστα είναι στις 4 το πρωί, ώρα που σταματούν από το γεωγραφικό μήκος ή πλάτος και το συγκεκριμένο τόπο που γίνεται η μέτρηση, π.χ. μαγνητικές διαταραχές καταγράφονται εκεί όπου υπάρχουν τεκτονικά ρήγματα και κίνηση υπόγειων ποταμών.

Επίσης, σ’ ένα μικρότερο βαθμό, κάθε μεταλλικό αντικείμενο που έχει θαφτεί εδώ και αιώνες στη γη, «θυμάται», έχει δηλαδή απομνημονεύσει στα μόριά του την κατεύθυνση αυτή και, εάν τοποθετηθεί πάνω σε ένα κομμάτι επιπλέοντος φελλού, τείνει να ξαναπάρει την αρχική του κατεύθυνση!

Οι δυναμικές γραμμές ενός μαγνήτη που έχουν υλοποιηθεί με τη βοήθεια ρινισμάτων σιδήρου, είναι ανάλογες των γραμμών που παρατηρούνται σε έναν κομμένο κορμό δέντρου! Κι αυτό, επειδή στη φύση τα δέντρα αναπτύσσονται ακολουθώντας μια τέλεια ισορροπία σε σχέση με τις 4 βασικές διευθύνσεις του ορίζοντα. Συχνά πάνω στους κορμούς τους αναγνωρίζουμε τη διεύθυνση του Βορρά, λόγω της παρουσίας ενός πράσινου μύκητα, του είδους pleurococcous, ενός μονοκυτταρικού οργανισμού, ο οποίος χρησιμεύει ως πυξίδα μέσα στη φύση!

Κάποιοι Καναδοί επιστήμονες απέδειξαν ότι τα φτερά των πουλιών λειτουργούν ως ένα είδος αντένας (κεραίας) συλλαμβάνοντας τα ηλεκτρομαγνητικά (Η/Μ) κύματα υψηλής συχνότητας που εκπέμπει η γη. Εκεί που υπήρχαν ανωμαλίες και διαταραχές του Η/Μ πεδίου, εξαιτίας της ύπαρξης π.χ. ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών πομπών, γραμμών υπερυψηλής τάσης και σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα πουλιά αντιμετώπιζαν προβλήματα προσανατολισμού. Ο Γερμανός βιολόγος Frankel απέδειξε ότι και τα βακτηρίδια είναι ικανά να προσανατολίζονται μέσα στη λάσπη των ποταμών και των λιμνών χρησιμοποιώντας το γήινο μαγνητικό πεδίο!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλές δοξασίες από τις οποίες άλλες έχουν μεγάλη κι άλλες μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Όλες όμως δείχνουν την περιέργεια του ανθρώπου και την προσπάθειά του να ερμηνεύσει μια σειρά φυσικών φαινομένων, που οφείλονται και στην ύπαρξη των κύριων σημείων του ορίζοντα: «Τα τεύτλα αναπτύσσονται καλύτερα, όταν φυτευτούν σε γραμμές προσανατολισμένες στον άξονα Βορρά – Νότου. Τα κλαδιά των δέντρων αναπτύσσονται καλύτερα στον άξονα Ανατολής – Δύσης. Αν μια αγελάδα κοιτάζει ανατολικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα γεννηθεί σίγουρα θηλυκό, ενώ δυτικά σίγουρα αρσενικό. Οι ελέφαντες πεθαίνουν κοιτάζοντας προς τη Δύση. Το φύλο ενός παιδιού εξαρτάται από τον προσανατολισμό του ζευγαριού τη στιγμή της σύλληψης» κ.λ.π. κ.λ.π. Πόσες φορές λέμε ότι ο τάδε άνθρωπος «έχει την αίσθηση του προσανατολισμού»; Κι αυτό, διότι πραγματικά κάποιοι συνάνθρωποί μας διαθέτουν αυτήν την έκτη αίσθηση και μπορούν εύκολα να προσανατολιστούν ενώ κάποιοι άλλοι χάνονται ακόμα και σ’ ένα εύκολο σημείο.

(Συνεχίζεται…)

Ετικέτες: Hartmann Ακτινοβολία Ηλεκτρομαγνητισμός
Εκτύπωση

Από το ίδιο Τεύχος

Περισσότερα Άρθρα ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σχετικά Άρθρα

×